Sunday, August 29, 2010

cik bunbun nye kontest..



wee ttbe ase nk join banyak2 contest wlopon instinct mengatakan yg diri ini xkan menang..http://www.emocutez.com

tapi kontest cik bunbun ni cm menarik jew!

sape nk leh g tgk blog cikbunbun k!

sbb leh berfantasi serta berimaginasi tentang lelaki idaman kalbu..woot wooot!http://www.emocutez.com

oh anyway..selamat berkenalan cik bunbun..ini first time sye tgk blog anda dan menjoinkan diri..sile terima sye sebagai kawan..dozo!

soo..apekah ciri lelaki idaman saye??

nak serius ke nk berfantasi? buat dua versi boleh?

oke versi satu: Phantasy de amour (amboi tajuk cannot go http://www.emocutez.com)

1. saye suke kalau lelaki saye ni sorang arkitek..
sebab? saye suke tgk design2 bangunan yg berseni..pade saye arkitek ni sgt genius serta unik, attractive dan imaginative..beliau pastinya perfect segala bagai.

2.bile dah arkitek, semestinya org itu tinggi..
auch..tinggi ni adelah faktor yg sgt membuatkan saye teruja!
xtau nape..ase cm org tinggi ni sgt menarik..ase cm secure je berada di samping org tinggi.

3. bile dh arkitek+tinggi= sudah semestinya beliau banyak duit..
oke.mata duitan pastinya satu faktor juga.tanpa duit, sume xkan jadi kn?

4. dan bile org itu arkitek+tinggi+banyak duit, semestinya dy sweet.
kenapa nk kate sweet pula? dy akan jadi sgt sweet, bile lelaki imaginasi ini mendesign kan rumah yg sg supercool ntok didiami oleh kami sekeluarge.bile dh creative, bnyk duit, ape salahnye cipta rumah ntok keluarga sendiri bukan? ah, macam dalam novel pula..den bab2 imagine ni mmg sonok..ahaks~!

rasenye tu je laa kot ntok version Phantasy de amour yg mane saye rase xkan dapat smp bile2http://www.emocutez.com

mari kite pergi pada versi kedua: Realiti bukan Fantasi

so benda yg utama perlu ade realitinya:
1. BerIman
oke ini penting untuk mbimbing saya..kerana saye bukan lah manusia yg tiada dosa.jadi saye perlu kan ketua keluarga yg beriman bg membimbing saye ke jalan yg lurus.

2. Bertanggungjawab
nak jadi khalifah, mesti ade sifat ni.dy bleh widen ke beberapa faktor..tanggungjawab ni bnyk bende leh di ungkapkan.skang bukan sesi kaunseling, jadi sye xperlu ungkapkan sume itu.cukup tau tanggungjawab ni wajib ada kat lelaki idaman.

3. Berharta
harta tu pada saye bukan lah besar mane.kurang dari sekangkang kera pon xpe.sekangkang semut pon boleh. asalkan cukup mkn pakai yg basic2 dan halal. bukanlah seorg yg tidak suka berusaha mncari rezeki bagi sesuap nasi.bukan kah itu satu sifat yg tidak diredhai Allah.?

4. Menjaga Maruah
pandai jage maruah diri mahupun org2 yg disayangi.sekarang ni kite tau yg xsemua org leh jage maruah diri serta org sekeliling.aib suami isteri skang bleh je senang2 nak dedah kat paper sane suratkhabar sini.jadi.tidak eloklah cerita hal dlm kelambu kite di canang sebegitu rupa.

5. Penyayang..
ni penting ni..xkan nk yg garang serta tidak berperikemanusiaan kn?xperlu sye bcrita panjang lebar di sini heeheehttp://www.emocutez.com
heehee..asenye tu je kot yg penting..

ape2 pon, sape2 yg jadi jodoh saye, saye xkisah..

dah Allah nk tetapkan sye ngan org tu, mesti ade hikmah nye kan, xkire lah baik dan buruk sang lelaki itu..auch~http://www.emocutez.com

3 comments:

cik bunbun said...

ngeeeeeeee ^^ tengs sudi join okeh! singgahla blog bunbun selalu. ekekeke. oke gudlak!

ザ-sylver-shooter said...

arkitek+tinggi+banyak duit+sweet =kasanova

tk takut ke?

cik_salmah said...

sylver shooter: itu kan angan2...sye tau xmunkin dapat...huhuhu