Sunday, August 29, 2010

contest Kad Raya dan Kenangan Silam


Contest ni cm menarik sebab leh dapat kad raya dari tuan tanah..ni first time sye jenguk blog tuan tanah..huhu

salam kenal ya tuan tanah!

nak diceritakan tentang kisah silam berkaitan kad raya?

saya rase saya xde kisah silam berkaitan kad raya laa tuan tanah..

sebab asenye xde sape nk bg kad raya kt saye zaman populariti kad raya masih tinggi...http://www.emocutez.com

kalau nk dikenang zaman pose dulu2..

saye ade satu kisah yg sye xkan lupe smp bile2..

dulu kecik2 sye ni sgt mls nak g terawikh(cm skang pon same jehttp://www.emocutez.com)

nak dipendek kan cerita, tahun tu, kerajaan haramkan penggunaan mercun..

jadi kat kawasan umah saye tu, budak2 buat laa game baru; baling mancis..

yela, derang nk gantikan xleh men mercun, derang bli mancis berkotak2, bakar mancis dan baling...bahaya kan? http://www.emocutez.com

oke ape kaitan nye?

ade satu malam tu, sye yg pemalas ni, dipakse g terawikh..

kat surau kawasan umah sye tu, depa duk rajin buat smp 20rakaat..

mak ayah pon rajin juga nk ikot..xmacam diri ini http://www.emocutez.com

cukup 8 rakaat, sye wat witir dan lepak ngan anak jiran kat luar surau..

nak balik umah xde kunci..yela mase tu kan kecik lagi..mane layak nk pegang kunci..

ngah lepak2 tgk mancis berterbangan ke sana ke sini..

tibe-tibe...

http://www.emocutez.com

datang sebatang mancis berapi..

plooop...

kene kat tangan yg masih suci ini..

sye siap tgk lagi mancis tu menembusi tangan..siyes ngeri...!

dek kerana tkejut, xrase lagi sakit mse tu cool je cabut mancis tu sambil menyumpah seranah budak2..serta kerajaan yg telah menyebabkan budak2 ni bertindak sebegini (kecik2 dh bleh pk gitu?)

tunjuk cool laa dekat anak jiran kunun2 xsakit..

anak jiran dh cuak dh tnye oke ke x..sye ngan steady ckap oke jep..

padahal balik umah tu meraung!!

kesan mancis masuk tngan tu masih ade sampai skang..nak tgk?

jap amik gbr..


tapi cam xnapak sgt kan..kene tgk real2 nye..kt gbr xnapak sgt.huhu
agagaga..tu lah kenangan yg paling xdapat ku lupekan..

ade moral di situ juga: sila jgn malas g terawikhhttp://www.emocutez.com

tuan tanah...eh silap..tuan umah!! saye nk kad raya!! saye xkisah menang ke x..heeheehttp://www.emocutez.com

yg penting dapat kongsi cerita n kad raya!!http://www.emocutez.com

2 comments:

Asyraf Hamasaki said...

Salam Cik Salmah

Terima kasih kerana sudi menyertai ;-)
Penyertaan di terima
Kod peserta adalah 021
sila hantarkan alamat rumah * utk penghantaran kad raya *
di Email adress
asyrafhamasaki@gmail.com

sumpit said...

cik salamah ker nama tuan rumah ni...
Agagagaga

meh layan cerita saya lakkisah kad raya