Tuesday, August 10, 2010

Stress kah diriku?



ye..aku akui.agak stress sem ni...banyak keje nak buat, banyak aktiviti nak participate, banyak duit nak gune and bnyk duit nak dicari.

sume pon banyak lah!

last week, aku start keje part time kat Giant.

walaupun jage kasut je selama 4jam, tapi pade aku tu dh cukup memenat kan bile ditambah ngan seharian di kelas.

g kelas bukan saje2.

g kelas kene berfikir. tu dah penat otak bukan?

balik kelas ak g keje..tambah pula penat fizikal.

tu belum campur tolak assignment, project, research proposal, test, exam..

haa...x ke boleh jammed otak aku..

hmm then hujung minggu lepas, aku g camp lagi..

tempat: same je nan b4.

beza nye kali ni kitorg yg menganjurkan..

aku ditugaskan jadi biro makanan.

napak cm senang..

tp senang ke nak jage perut 350 org pelajar dan 35 org sekreteriat?

nasib baik ade pihak konsultan yg tolong.. dan budak2 sekretariat jugak..

kalo x, jenuh aku nk melayan prangai sorang2..

geram..

ade yg xreti nk bsyukur dgn lauk yg derang dapat..

ade yg demand nk upgrade makanan..

hmm susah nak ckp..

budak2 ni xpaham ke maksud camp?

dulu mase zaman aku junior, g camp, dpt nasik kepal je!

steady je..leh hidup smp skang..

ni budak2 ni, pening sket dah minx panadol. dh minx nk rehat.apekah~~

macam2 pancaroba kitorg lalui..

dari masalah transport, attendance, aktiviti, sume2 lah..

alhamdulillah sumenye dh selesai..

congrats tu asilah selaku pengarah prgram..

xlupe jugak ahli2 yg lain yg banyak membantu..

abis camp, mule kelas semula..

harini aku makin terase penatnye..

kelas start 8.30am smp 5.20pm ( 3 kelas)..

then ak trus rempit balik umah..

siap2 ntok keje yg msuk kul 6pm..

uish..time2 ak balik tu lah jln jem..org sume sibuk gak nak balik..

hmmm..kengkadang ase cm nak give up..

tp mungkin sume ni ade hikmah..

biarlah aku cube bertahan sekarang..pengalaman tu kan akan ajar kite jd dewasa. =)

doakan aku tabah ye rakan2..

em..

sempena mlm 1ramadhan ni..

selamat berpuase pade korang2..

moga ramadhan kali ni beri seribu erti pade kite..

aku sendiri mengharapkan ramadhan kali ini penuh dengan keberkatan..insyaAllah.

-outRestingMyMinD-

2 comments:

nurasila said...

HUH!!!mmg pnt kn...
tq cik filzah syg c0z mnolong kwnmu d kem 2....
tq so much!!!

cik_salmah said...

welcome cik amsila ^^