Saturday, November 6, 2010

Subhanallah! Hari ini dalam sejarah

Korang semua mesti pernah dengar kan kisah Kenapa Tak Rogol Aku?..kisah pasal wanita Islam dekat US.bagaimana kuasa Allah dengan ayat Kursi terbukti..

hari ni ana nak kongsi kisah benar..yg baru berlaku kurang dari sejam yg lalu..

hari ni,ana niat nak balik umah member kat seksyen 7 memandangkan esok pagi ade exam..
so, boleh lah kami bincang2 ape yg patut..
niat tu dah ade, plan tu dh ade..ingat nak gerak lepas asar..
nak dipendek kan crita, ukhti ana plak ajak teman dier bawak Iskandar gunting rambut.budak kecik itu sgt takot rambut dier di shave kan..fobia sangat dengan mesin shave tu..kene laa ade org yg besar dan yg dier takot ntok jage dy sbb akak ngah sarat ngandung..xlarat nak layan budak debab itu..


Haaa ni lah dier..dah siap pon nangis jugak. =.="

oke tolak crite tu..nnt leh cite len mase..
dah duk layan masalah pengguntingan rambut itu, mase berlalu..setel sume, dlm kul 6pm baru sampai umah semula..
niat nk teruskan plan..
jadi pas setel asar, siap2 ape yg patut, bergegas laa diri ini menaiki motor..

mase gerak tuu dh kul 6.51pm...

risau jugak..nk dekat maghrib ni, mesti syaitan banyak berkeliaran..tp ana dah alang2 kua isi minyak, isi angin sume..redah je laa..

risau ana tu menjadi semakin teruk bile perjalanan ana dah melepasi hospital KPJ..nak dekat roundabout. (sape org shah alam tau laa)

ana cam dengar ade org panggil..

bunyik cm suara ayah ana pon ada gak..terpikir laa plak, eh, ayah kejar ana ke? ade ape2 ana tertinggal ke??

ana toleh kanan ana...

MasyaAllah...ana xsangka benda ni jadi kat ana..

sorang laki bawak motor..tunjuk kan 'anu' dier kat ana..

sumpah ana sangat takut..terkejut sangat2 sebab beliau leh nk tunjuk dekat tempat awam cmtu..

yelah waktu maghrib ni kan org xramai sgt kua umah...

beliau jerit2..ana xberape dengar..tp something like this:

"nak x..b****g ni sedap ni!" dan bermacam2 lagi!

ana ase nak nanges...nak meghoyan pon ade...macam2 benda buruk dah ana pikir akan jadi..lame jugak org tu kejar ana!!

pastu..subhanallah, ana tibe2 tringat crita pasal wanita yg kt US tu..mcamana beliau terselamat dari gangguan org jahat..

ana pon bace laa ayat Kursi..dengan sebenar2 mintak tolong kat Allah..sambil ana bace tuu,,org laki tu masih ikot lagi..

tp mase tuu ana dah cm dapat kekuatan..

ana fikir nak rempit terus g balai polis berdekatan..sekurang2nya otak ana dah mule berfikiran waras mase tu..subhanallah..

ana teruskan bace ayat tu...

sampai ayat terakhir..MasyaAllah..

ana xtau nak ckp camne betapa ana bersyukur kawan2!

sampai ayat terakhir betul2 terakhir, daripada org tu menjerit2 kat ana, dekat2 kan motor kat ana dan tunjuk 'benda' tu kat ana, dia trus pergi macam tu je..
terus xhiraukan ana..
macam td dia xbuat ape2!!!

kawan2 sume, dari cerita wanita kt US tu, ana rase 'wow miracle nya ayat kursi dan kuasa Allah ni'...

bile perkara ni betul2 terjadi kat ana...

ana xtau nak ckp ape lagi..betapa Allah tu Maha Berkuasa..

Dia tunjuk pada ana KuasaNya...Dia buat ana betul2 terharu..

sampai umah ana terus sujud syukur..syukran ya Allah...

ana nak same2 kite muhasabah diri kite dari crita ni..ana xtipu..

kalau ana tipu, ape sangat lah yg ana dapat, kan?

ana xkan buang mase ana yg tinggal sikit untuk semat kisah ni kat sini untuk kongsi same2 ngan semua orang..

bagi yg masih jauh dari Dia..mari kite dekatkan diri..ingat lah, kecelakaan akan datang bile2 mase tanpe kite sedar dan tanpe kite duga..hanya Allah yg boleh bantu kite..hanya Allah...Wallahualam..ana berundur diri dulu..salam ukhwah, salam fisabilillah~

Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda,
Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat...

2 comments:

.::wardatulsyauqah::. said...

Subhanallah...
Allah sentiasa bersama kita...

Ana kagum ngan anti..syabas..
xsemua org boleh apply apa yg dia beljar dan faham dlm keadaan realiti..

Anti beruntung...
jazakillah sudi berkongsi..
Allahuakbar..!

ana wardatul_shauqah dr ili..
salam ukhwah

cik_salmah said...

syukran ya ukhti :)